onsdag 12 november 2008

Regnet det bara öser ner..........


Idag regnar det igen, som det gjord tidgare samtliga dagar. I måndags trodde jag att fönstren skulle blåsa in på skolan, i o f är det ett gammalt med välbyggt hus!


Känner för att vara hemma o sy, har invigt mitt fina sybord som min kära sambo har målat vitt. Han är en pärla! Nu slipper jag att ligga på golvet och klippa tyg, rita mönster på vårt parkettgolv. Bordet inhandlade vi när en porslinsbutik sålde ut, efter dom har gått i konkurs.


Kanske kan det bli något sytt i kväll, efter allt annat är gjort!

lördag 8 november 2008

Sus o dus

Den här veckan har vi firat med bakelse 6 november, min snälla kollega hade fixat en bakelse som jag kan äta. Hon bad bageriet att göra en likadan som de andra fick men att de bytte ut den delen som var gjord av mjöl. Helt fantastiskt gott, är lite trött på att alltid äta Budapest, men tänk vad man kan få om man står på sig! Jag blir så glad, när jag får något. Det är så lätt att glömma bort när någon är allergisk.

Varför skall man som glutenintollerant alltid få en biskvi, visst är det gott. Missförstå mig rätt!!!!Men varför kan inte bagerierna/caférna ha djupfrysta bullar i frysen. Ibland när man frågar varför dom inte har det på cafeérna, säger dom det var ingen som köpte. Nej, brukar jag svara. -Varför sätter ni inte upp en skylt vid disken, att ni kan har djupfrysta bullar som är glutenfria.

Idag var det en tidig morgon kl ringde redan fem, min kära hade glömt att ändra tiden. Men han skulle börja arbetat kl 7, så han skulle ändå gå upp som han skyllde på! Det är innesittar väder idag, men jag o barnen får ta en tur till stan i alla fall. Min lilla pojk tjatar om att han skall gå till ett visst ställe, som säljer hamburgare för hans syster var där!

onsdag 5 november 2008

Grått o kallt!

Idag har det varit grått o kallt, jag har frusit! Längtar efter sol o värme, vill inte ha en massa kläder och vantar på mig.

Har idag varit på mitt andra Step Up pass denna vecka, idag var det inte så nära döden upplevelse som i måndags. Nu har jag bara 8 stämplar kvar på mitt kort.

Fördelen med Step Up är att man blir fruktansvärt trött, skall lyssna på den sista delen av Liza Marklunds nya bok. Den är bättre än de tidigare har varit, rekommenderar den verkligen!

tisdag 4 november 2008

SWAP

Har nu börjat fundera på vad jag skall sy till min swapkompis, försöker att lista ut vad jag skall sy! Känner att nu har jag landat med jobb och allt stress, skönt med lite struktur i tillvaron.

Var på step up igår, har inte varit på det sedan innan sommaren. Vilken dålig kondis jag har fått, men vad skoj det är! Det fanns en utmaning deltag på 10 pass inom 9 veckor, ja det antar jag!

I dag är det typiskt höstväder, vill vara hemma o sy o plocka. Skall beställa lite sybehör från Stoff o stil, känner mig inspirerad av boken Tildas hus som jag beställde från Bokus. Kanske blir det en tur till Torp idag, en sväng till Panduro lockar.

Behöver däck till min kära cabbe, i år blir det nog inget köp av en vinterbil!

söndag 2 november 2008

Helgen som gick


Vad fort den här helgen har gått, men vad mycket som har hänt! Har äntligen varit och hälsat på min mormor i Enköping, åkte dit med min mamma o lillebror. Det är bara så jobbigt att sitta i bilen så länge, känner mig helt slut. Jag har inte träffat mormor sedan i våras när mamman var på skolträff på Tärna folkhögskola, Sala.

Nu har mormor flyttat till en lägenhet centralt i Enköping, vilket lyft vi önskar alla att hon hade fått bott där mycket tidigare istället för det trista området hon bodde tidigare. Vilken mysig stad Enköping är, dit vill jag åka igen. Ett levande centrum med en massa små mysiga butiker samt caféer, tyvärr var det Allahelgonsdag så de flesta affärer var stängda förutom Åhlens. Där tillbringade mamma, jag o min bror någon timme.

Tyvärr är mormor inte så bra, men hon har dock fyllt 88 år! Vi har hjälpt henne lite med saker som hon inte orkar själv, det känns bra att få hjälpa henne. Hon har varit ett stort stöd för mig när jag har växt upp, tänk vad hon har gjort för mig!

Mamma o jag sov på hotell natten lördag till söndag, lyxigt men vilket liv det var! Vi avslutade lördagskvällen med ett glas vin till mig och en Irish coffe till mamma i baren på hotellet.

Nu är jag hemma igen och i morgon är det arbetet igen, igen storhelg för om 1½ månad c:a då det är jul!

Jag har fått en kommentar på min blogg, kul!

Ha en skön vecka!