lördag 21 juli 2012

Boktips

Eftersom semesterdagarna inte inbjuder till så mycket besök på stranden, blir det häng hemma på balkongen på fm och em på altanen. Har plöjt igenom en massa bra böcker, eftersom jag även behöver vila. Har hostat kraftigt sedan innan midsommar, cortisonkur som inte hjälper. Hostmedicin på recept, astmaspray och nu penicillin.
Det känns som om jag andas genom ett sugrör och hostar så jag nästan kräks! Min kondition ligger inte på topp direkt längre! Backen hem från stan är en plåga!
Idag har jag lånat lite mer feelgood böcker, istället för dom jag har läst nedan! Jag är en trogen kund på biblioteket!


Lästips i hängmattan eller i solstolen!
Som finns att låna på stadens bibliotek, tar upp dagens gängvåld som eskalerar kraftigt. Fler böcker av Helen Tursten finns, det här är den nyaste. Spännande och lättläst.
Ett utdrag från Bokus
Ett pizzabud kör vilse i Göteborgs övergivna hamnkvarter, det är ett mörkt och nedgånget område. Plötsligt flimrar ett ljus till bakom ett smutsigt fönster och ett kort ögonblick tror budet att han har hittat rätt. Sedan slits en dörr upp och en brinnande människa stapplar ut på gården. Några minuter senare är mannens dödskamp över.
I Göteborg frodas den organiserade brottsligheten och drar in stora pengar på narkotika och beskyddarverksamhet.förfallna byggnaden i hamnen har tillhört ett av stadens mc-gäng, och offret var en av medlemmarna. Har mc-gänget mördat en av sina
egna eller står Göteborg inför ännu ett gängkrig? Och varför känns det hela tiden som om polisen ligger steget efter? Hemma hos familjen Huss firar man att Krister har blivit restaurangägare. Men glädjen blir kortvarig. Utanför restaurangen detonerar en bomb under familjens bil, och bomben är av just den typ som de kriminella gängen använder. Irene inser att det är en varning och att hela
familjen Huss befinner sig i livsfara.
  En bok som också tar upp aktuella frågor, jag  tyckte att den var så där, men läsavärd! Har läst dom andra böckerna av Katarina Wennstam tidigare.
Utdrag från Bokus hemsida
Det rör sig helt klart om hämnd. För att fotbollsspelaren Sebastian Lilja vänt sin egen klubb ryggen och skrivit på för konkurrenten. Omdömena är både hårda och hotfulla: Jävla Bajenfitta! Du ska dö! Du pissade på oss! Sebastian Lilja får sitt sista år i livet förstört av anonyma hot. Och en dag hittas han i sin egen lägenhet i en stor blodpöl.
Det första spår som kommer in leder också mycket riktigt mot ett av de värsta rötäggen, som söker spänningen i upploppen kring matcherna och de organiserade masslagsmålen mellan olika firmor, än vad som händer på själva planen.
Men det är något som inte stämmer. Nya fakta kommer fram under utredningen som pekar i en helt annan riktning. Inte på en anonym våldsverkare utan någon som stått Sebastian Lilja nära. Väldigt nära. 
Katarina Wennstams en skakande skildring av våld och intolerans i sportens värld. En sund själ i en död kropp.

Inga kommentarer: