tisdag 29 november 2011

En olycka kommer sällan ensam heter det!

Jag är en riktig torrboll i huden, om inte annat!

Brukar ibland lyxa till mig och köpa en dyr ansiktscreme, nu var den gamla slut och jag har sneglat på en ny burk ett tag. Brukar vara nöjd med det märket, tycker deras produkter har varit bra.

Fick ett prov i fredags när jag var inne o kikade i den lokala butiken, spännande tyckte jag. Provade nattcreme innan jag skulle lägga mig, skönt tyckte jag då. Dagcremen med serum på lördag, åh vad jag kände mig lyxig. Det stack lite i ansiktet, men den som ska va fin får lida pin. Heter det väl?

Eftersom det var en kampanj i helgen passade jag på att lyxa till mig med dagcreme och rengöringslotion. Desense för känslig hud köpte jag.


Lördag kväll efter glöggfesten, lika lyxig med nattcreme. Då började det klia! Men skam den som ger sig, det blir nog bättre! Sönddag började jag bli rödflammig och irriterad i huden nu kände jag mig inte lyxig längre! Besökte salongen där jag köpte cremen o rengöringslotionen igår, sa att jag inte tålde cremen. Ville lämna tillbaka båda förpackningarna, hade inte öppnat dom än. Har bara använt proverna, men fick till svar att eftersom jag är så torr så verkar cremerna så. Något som heter GPI verkar på djupet, för mig verkar det som om jag får klåda och flammig!!! Fick rådet att fortsätta några dagar till o göra uppehåll, och sedan börja igen.

 Men om jag öppnar förpackningarna får jag någon rätsida då! Det var ytterligare några hundralappar i sjön känns det som!

Idag stannar jag inne pga att jag har klåda och värk i ansiktet och är flammig.

SUCK!

Drömma kan man

För drygt tre veckor sedan var jag och permanentade mig, jag vet tantvarning och det glada 80 - 90-tals känsla! Men jag saknade lite lockar i mitt då långa hår, som gick nedför skulderbladen. Lätt skött inför julens fester, tänkte jag mig. Något liknande som på bilden nedan, tänkte jag mitt hår skulle bli!!!

Sökte på lockigt hår på nätet

Lite nervös var jag när jag satt på salongen med spolar i huvudet, men det blir nog bra trodde jag! Tyckte att det inte var så lockigt när jag gick hem, men följde frisörens råd om att inte tvätta håret förrän efter tre dagar. Använda speciellt anpassat shampoo o balsam för, permanentat hår. Visst gjorde jag det, med efter tvätten ramlade nästa alla lockar ut! Hmmm...

Visade det för frisören dagen efter, tvätt. Konstigt, men det kan bero på att jag har en kroniskmagsjukdom och medecinen kunde påverka detta. Sa hon efter att ha talat med lev. av permanentvätskan. ?????? Så m a o ska alla som äter medeciner inte premanenta sitt hår? Jag är erbjuden en ny permanent, men med tanke på hur slitet mitt hår är nu. Vågar jag inte det, tänk om det inte tar den här gången heller? Alt igår erbjöds jag en färgning, men om jag betalar närmare 900:- för en premanent vill jag väl inte färga håret. Det fixar jag alltid själv!

Nu får jag istället klippa av mig mitt halvlånga risiga o raka hår. Trist!  

Mysig 1:a adventshelg

Ibland vill man stanna tiden, eller be den sakta ner lite så här inför jul!

Årets första julbord bjöd min kära makes arbetsgivare på, som vanligt på Brygghuset Fiskebäckskil. Så fräscht och gott det är, valde som vanligt gravad och rökt lax och färska räkor. Avslutade med en Creme brûle och en ljuvlig vanilj och choklad panna cotta. Sedan var jag mätt och god!

På lördagen laddade vi om, fast vi var trötta efter gårdagens bravader! Det var dags för årets första och stora glöggfest! Vad hade vi gett oss in på funderade jag några gånger under dagen, när jag gäspade stort! Men så trevligt vi hade, glada vänners sällskap!
Bild lånad från Blossas hemsida

Årets Blossa med kaffesmak, var god  men hann inte smaka på den själv. Även förra årets med saffran smak gillades. En personlig favorit är choklad/chili från Dufvenkroks, finns att köpa i livsmedelsaffären spetsad med lite rom är toppen.
Hann även med att koka lite knäck och baka årets första glutenfria pepparkakor, innan gästerna kom!

Söndagen 1:a advent var lugn här hemma, men ute blåste det full storm!



En fridfull första advent dom fyra vackra röda ljusen fick vi i present i lördags samt även den söta skålen och Azalena av några av våra vänner

onsdag 16 november 2011

Den nya tapeten och farsdag

 Vi har ett litet kök, som man skulle tro att man kan tapetsera snabbt. Det är endast två hela våder i köket, sedan börjar trix och klipp! Brukar nyttja mina sömnadskunskaper, ja vissa skrattar när jag säger det! Men det fungerar faktiskt ibland?!!?!
 Maken limmar, vi testade dom nya tapeterna som man stryker lim direkt på väggen. Så där är det när man har en massa trix, att passa in. Tror att jag kör en vanlig tapet nästa gång i hallen.
 Detta hörn höll på att göra mig galen, jag funderade på om det var änglar från h-t på tapeten. Men nu efteråt så är jag nöjd, men det var en massa klipp och skärning för att få en hel våd att passa in.
Tur att det var farsdag, så vi fick en paus på söndagen! Här hemma hos oss firade vi fyra pappor. Min pappa, min bror, min make och svärfar. Princesstårta igen, för jag gillar det!

Änglarna börjar ta form

 Äntligen ska vi börja med att spackla och slipa väggarna, i köket! Var rädd att det inte skulle bli klart innan jul!
Spackla och slipa är jag inte så bra på, överlåter till maken. Han är noggrann och fixar det toppenbra.



Snart är den gula tapeten ett minne blott, men först måste fönstren målas. Före tapetseringen.


tisdag 1 november 2011

HÖSTLOV

Är inte så dumt! Vissa dagar får man gjort en massa saker, känns det som! Kanske beror det på när man går upp, en ledig dag? Möte tidigt på skolan, med lärare. Baka bullar, med en assistent som går på sista versen. Tänk vad mycket min mamma, har bakat med den. Den är närmare 40 år, nu är den trött.




Drömmen är en ny vit modern Kitchen aid, men drömma får man och ett bak med bullar orkade den gamla med idag!
 

Barnen har länge velat åka till ishallen, jag har inte åkt skridskor sedan -84 tror jag. Men det är lite som att cykla och rida, det sitter i benmärgen. Oj vad skoj det var, med nyslipande skridskor gick det som en dans.




Min lilla myshörna

har jag i det Lila rummet, där kan jag gömma mig bakom klippbordet! Hittade en golvlampa på Clas Ohlsson endast 199:-, toppenbra pris. Perfekt att ha när jag sitter o syr förhand, eller läser en bok.
Idag är det en perfekt dag att sitta inne, och mysa! Får se om jag orkar baka bullar, eller om jag läser en bok istället!