lördag 20 augusti 2011

Vill ha kvar sommarkänslan

ett tag till! Med ljusa kläder, kortärmat, barfota och köra ned cabbat! Har varit på kalas idag, haft min fina EE klänning. Det blir så få tillfällen att använda den bara!

Har kikat på Gina tricots hemsida hittade två byxor, bl a som jag skulle vilja ha!


Köpte ett par liknande tights förra året, men för stora eftersom jag inte orkade prova dom! Inte så snyggt när det blir häng, när man har tights. Ibland känns det som jag har strumpbyxor på mig, när jag har jeanstights. Dom bara kanar ned, och jag går o drar i dom.

Dom här snygga har Gina Tricot också, får fundera?

Egentligen borde jag nog införa inköpsstopp, får se hur det kan bli med det? Det kommer så många bra kuponger just nu!

fredag 19 augusti 2011

Jag som hade tänkt

idag när jag är hemma ska jag o barnen, cykla till stranden, sola, bada, fika och hinna tvätta några maskiner. Städa, putsa fönster ja ni vet allt som man kan göra!

Men istället sitter jag här och barnen läser sina nylånade böcker från biblioteket. Regnet öser ner, vi myser!

Dagens boktips som jag tycker är bra, har plöjt igenom den nu!
Porto Francos väktare är den våldsamma berättelsen om Marstrands tid som frihamn. Tiden är sent 1700-tal; kapare, smugglare och mördare härjar ostört. En ung kvinna stiger iland i Marstrands hamn en septemberdag 1793. Håret är kapat under mössan, ...


Lättläst och spännande, med inslag av Bohusläns historia. Passar mig utmärkt, gillar när det är två historier i en bok som sedan vävs samman. Tredje boken av Ann Rosman. Läs den!

Nä nu kan jag inte smita undan från tvättkorgen!

lördag 13 augusti 2011

Rosa



Nu har jag lekt lite, har fått ett tips av en vänns dotter! Mina rosa fynd från en affär i Grebbestad för några veckor sedan, jag älskar halva priset alt 70% på rea!

Var sugen på en Odd Molly blus, men bilen behövde 4 nya däck! Så nu blev det flera plagg till samma pris som en OM skulle ha kostat! Ibland är det bättre med kvanitet!

Vad mer kan man göra en lördagskväll, förutom att baka äppelkaka eftersom trädgården är full av fallfrukt!


onsdag 10 augusti 2011

Vart tog sommaren o värmen vägen?

förra veckan fick jag min ledighet förläng lite! Men en härlig värme och besök på stranden, barnen var mer i vattnet än på land.

Nu känns det som om sommaren är slut, kallt o blåsigt. Igår cyklade jag och barnen till stranden efter jobbet, kallt men blåsigt. Dom små trotsade vädret och badade, jag passade på att njuta i solen!

Jag vill ha varmt o sol!





Diggiloo diggilei.....

efter förra årets superbra konsert, hade vi alla väntat på årets konsert! Men vi var besvikna, en tam början och i slutet så lyfte föreställningen med kända låtar som alla diggade till! Det kändes som väldigt långa timmar.

 Jag gillar Magnus Johansson, jag ryser när han spelar! Men han var bättre förra året, med ledmotivet från Gudfadern och Ack värmeland du sköna. 


I år satt vi gröngräset, bättre än förra året då vi satt på parkett och barnen sprang fram o tillbaka! Vi såg nästan bättre i år.

Thomas Di Leva var bäst!

Sitta vid dukat bord och fira


har vi gjort idag, tänk vad fort två år har gått! Sedan vi blev man och fru! Vilken rolig dag det var och dagarna innan med alla förberedelser omkring bröllopet. Vår möhippa och svensexa, heldags upplevelse.

Vi har njutit av en tvårätters middag på Brygghuset i Fiskebäckskil, tyvärr glömde jag fotografera varmrätten. Men bild på den efterlängtade desserten hann jag med, en given favorit från julbordet!

Creme brulé mmmm

Kära maken!


En sån underbar kväll, vi hade!




Jag har bakat mig genom semestern

känns det som! I kväll blev det en banankaka, man ska ju vara sparsam och inte slänga! Har hittat ett recept som passar mitt glutenfriamjöl bra, och även min make. Här hittar du receptet.



Äppelkaka bakad av frukt från min trädgård!




Rulltårta har jag blivit en fena på, gärna med lite grädde på toppen blandad med lemoncurd.