tisdag 28 december 2010

Jag längtar till sommaren

I kväll har jag bjudit min kära man på bio, fick två biljetter i julklapp av min arbetsgivare. Alltid lika mysigt att sitta i biomörket och mysa! 

Givetvis blev det Änglagård 3, ja det var väl inte den bästa film jag har sett. Men gillar stämningen och alla vackra vyer, att det blir en fortsättning nästa jul tror i alla fall jag!

http://www.youtube.com/watch?v=VRbw7nEU7NY  ett klipp som jag hittade på Youtube.

fredag 24 december 2010

TILL ER ALLA FRÅN MIG ÖNSKAR JAG EN GOD JUL

Allt lika roligt varje jul att få använda mina julkoppar

I morse vaknade barnen 05:15, precis som en vanlig arbetsdag!! Dom fick sina första små paket, LEGO som dom hade önskat sig! 

Vår dotter har varit dålig hela veckan, men i morse vaknade hon med ont i örat. Vid tio gav jag upp, efter hon hade gråtit i tre timmar! Min man är nu uppe på Närakuten, här i stan. Får se om det blir en kur med penecilin igen!

I år firar vi vår jul hemma, bara vi i vår lilla familj! Så skönt att slippa stress! Orkar inte att ha allt på topp, blir så trött när folk bara dyker upp och det är saker över allt! Sedan har man mage att snacka om, hur rörigt vi har det!

Trivs bäst när det är ordning, men tyvärr så hinner jag inte med det alltid!

Andas in
andas ut
Njut!

GOD JUL!!!!

tisdag 21 december 2010

Numera okontaktbar Måndag morgon i snökaoset

 Måndag morgon i snökaoset som väntat var det inte plogat på morgonen, ut i kylan och iväg. Strax nedanför huset började ABSlampan lysa, i bilen. Full fart nedför backen, försökte vända bilen. Sedan ta sats och full rulle uppför backen, rena rama rallyt!!!

Byta bil! I hastigheten måste min mobil ramlat ur jackfickan, upptäckte det framåt dagen. Så numera har jag ingen lite rosa mobil, givetvis har alla sökt mig!

Får se hur länge jag klarar mig, det räcker men en självrisk den här månaden. För nu är den lilla rosa datorn hemma!

torsdag 16 december 2010

Julhandel på stan och på nätet

i dag var det halt! Upptäckte först när jag skulle bromsa, hur halt det var i morse. Vid nio varnade dom på radion, då hade jag redan varit på jobbet i två timmar.

Gick ner på stan efter jobbet, med stöd av maken. Vår backe var rena skridskobanan. Tur att bilen tog sig upp!! Det var extra julöppet på stan, lite folk kanske berodde det på att gågatan var såphal? Köpte en mysig kräm på apoteket, behöver något skönt att smörja med i kylan.
Bild lånad från Apoteket Hjärtatshemsida
Fick tips av http://houseofadela.blogspot.com/ om ett snyggt linne från Saint tropez, med spets nedtill. Hittade det på en web-shop, måste givetvis testa om det kommer något paket. http://www.smartgirl.se/ bra pris på linnet 149:-
Bild lånad från Smartgirlshemsida

Bild lånad från Smartgirlshemsida
I morgon är det fredag, sedan får vi sova längre två dagar!!!

måndag 13 december 2010

Svar till glitter och glamour

funderar ibland varför alla har så ont om tid, har aldrig tid att ringa eller maila. Mina vänner eller fd vänner hinner aldrig höra av sig, trots att flera av dem har en mobil, mail o telefon. Dom läser inte min blogg heller, för det har dom inte tid till heller. HAR VI INTE TID ATT TA EN FIKA LÄNGRE???

Funderar på nedan annons

Kvinna 40+ söker kvinnligkompis för att fika med, ta ett glas på krogen och snacka lite strunt! Ibland!!!
Intressen kläder och skor, sömnad, inredning,ej kulturella böcker och annat som kan göra livet trevligt! Givetvis min familj och mitt hem!
Svar till "GLITTER O GLAMOUR"

Bild lånad från Arlas hemsida
Ibland måste jag bara sticka ut näsan, när jag tröttnar!!!!!!!! Att alltid själv höra av mig!

lördag 11 december 2010

Dagen efter....

ännu ett julbord! Maken tog på sig kostymen igår, han sa till barnen. -Nu tar jag på mig dräkten, som jag får som ont i huvudet av. Men det var nog feldräkt, för han fick inte ont i huvudet idag!!!!

Vi avnjöt ett underbart julbord, på en mysig och underbar restaurang i Fiskebäckskil Brygghuset. Rekommenderas varmt året runt.

Bilden är lånad från Brygghusets hemsida, igår låg dock restaurangen i vinterskrud.
Den här gången vis av skadan i tisdag, åt jag härliga färska räkor, rökt o gravad lax och lite sill. Samt drack något passande till. En trevlig kväll blev det, men oj så seg dagen har varit idag.

Snön börjar töa bort, var nere på stan o tittade på julmarknaden. Hittade till min glädje en ny tyg- och inredningsaffär, mmmm det gillar jag. Lite bra o ha tyg köptes, bilder kommer imorgon på färdiga alster.

torsdag 9 december 2010

Celiaki = glutenintollerant = allmänt besvärlig gäst..........

eller är det som jag inbillar mig. Bröd/pasta mm dvs varor som inte innehåller vanligt mjöl, ej potatis- och majsmjöl, är dyrare. Många upplever det som besvärligt att bjuda hem mig, det blir alltid dyrare!!!!

Det är alltid säkrast att äta hemma, då vet man vad man stoppar i magen. Det är alltid ett vågspel att äta ute, i tisdags var jag på julbord. Det var speciellt tillsagt, att det var en gäst med glutenintollerans som skulle äta. Visst fick jag mat, men ändå var det inte ok. Följden blir ett dygns magplåga, sedan ångrar jag mig att jag åt!

I somras när jag åt ute på en krog/nattklubb här i stan, påpekade som vanligt att jag inte tål vetemjöl. Blev ändå dålig, ringde dagen efter o klagade. Fick till svar:- Du kanske har ätit något annat, än det som vi serverade. Ja är man 40+, brukar man veta vad man stoppar i munnen!!!!

Bild lånad från Arlas hemsida

måndag 6 december 2010

Måndag morgon.........

allt känns så tungt......... Ja det har varit en dag!

Har avslutat kvällen med att se på vår favoritserie, Våra vänners liv. Vi har kommit att älska den här serien,som går kl 21.00 måndag på SVT.
Bild lånad från SVT:s hemsida

Nu är det dags att krypa till kojs, kanske det blir en ny dag med nya förutsättningar imorgon?

fredag 3 december 2010

Så fort det kan gå..............

råkade ut för en otäck sak i morse. Min kära bil började krångla, på väg nerför backen. Motorn la av precis innan jag skulle köra över järnvägsövergången, mitt på spåret stannade bilen. Första tanken var ring maken!! -Du måste ringa 112, skriker han i telefonen. Blev helt paralyserad, vet att man inte ska sitta kvar i bilen. Men.......

Undrar hur länge jag satt i bilen innan jag kom mig för att ringa 112. Tog en stund, innan jag fick fram vad jag vill hos 112. Visste att tåget skulle komma när som helst, och signalerna skulle börja blinka. Men efter några minuter ringde Banverket, meddelade att strömmen var bruten! Tåget var stoppat! Började andas då.

Min granne kom springande, vi försökte gemensamt att flytta min pansarvagn. Utan resultat. Han fick springa ner till vägen och stoppa några, som fick med gemensam kraft få bort bilen från spåret.



Usch vad jag blev chockad, halva dagen har varit stökig. Bilen är hämtad av min kära o hans bror, den är nog lagad nu hoppas jag!
Åh vad jag längtar tills att man får köra så här igen!!!
Får nog fira med ett glas rött ikväll.
En härlig tjej!

torsdag 2 december 2010

Jag är däbpt i näsan och

allmänt risig!!!! Varit sängliggande i tre dagar, men idag var jag åter på arbetet. Kroppen har protesterat högljutt idag, har så svårt att lyssna till kroppen. Det var ingen god idé, men lite fick jag väl fixat. Högarna växer fort, vid månadsskiftet är det mycket som ska laddas in. Mycket viktig info, för rätt resultat.

Skönt att det är fredag igen, imorgon!!!!!!!

Blir så sugen på att göra nytt, tänk vilken uppsjö av huskataloger det finns. Den ena tjusigare än den andra i layouten, allt är så perfekt! Ljust och rymliga rum, välstädat o fint!

Det är alltid skoj att kika o drömma mmmmmmmmm.