måndag 31 mars 2008

Fay på besök



Idag har Fay varit på besök hos oss! En liten kort visit, eftersom de håller på och gräver upp vår väg. Kunde mamma o pappa bara stanna en kort stund, risken var att de blir instängda här t o m fredag em!

Julia är nu full med vattenkoppor, men hon har ingen feber. Victor o Julia har tillbringat dagen med att se på film, en mysdag m.a.o.

Jag har haft ont i ryggen, gjorde en liten vridning i går kväll, därför har det varit en lång o sömnlösnatt. Har lyssnat på bok i min MP3 spelare, samt väckt Glenn för att skulle hämta Alvedon till mig. Nu börjar jag känna mig bättre, kanske blir det lite sömnad sedan.

Har sålt en del tyg på Tradera, la upp nya i går kväll. Har redan fått bud på några auktioner! Spännande!!!!!

måndag 24 mars 2008


Fynd i skåpet bland alla mina reafynd, såg till min glädje att tyget fanns att köpa på Materialcenter även i år. Denna tunika är sydd efter samma mönster, som jag sydde den blommiga tunikan i tyget från Neanobelle. Den blev bara lite kortare!
Det var allt som jag förnärvarande har klart!

Den här kjolen har jag sytt i ett gardintyg inköpt på Åhlens våren 2007. Det har legat till sig lite, hade nog ingen sylust förra våren! Kjolen är sydd efter ett grundmönster. Kjol utan linning. Har delat av det på framstycket, så att det blev som en besparing. Placerat en liten ficka mitt fram samt ett litet sprund mitt bak. Bilxtlås mittbak i sömmen på bakstycket som är helt slätt. Det är två inprovningsveck på fram- och bakstycket.
Jag tycker att den påminner lite om Jackpots kläder!

Den här klänningen är sydd efter ett mönster, var med i Allt om handarbete vt 2007. Som vanligt har jag gjort om mönstret, tagit bort kragen o ringat den lite mer. Tyget kommer även detta från Neanobelle. Tack Jenny för snabb leverans och trevlig kontakt! Jag längtar efter värme o sol, är trött på alla svarta kläder.
Äntligen har jag lyckats få in en bild på min tunika, sydd efter ett mönster från Kreativa kvinnor. Bra grundmönster som man kan ändra efter behov, längd på tunikan samt ärmlängd. Den här tunika är sydd av ett vackert tyg som jag har beställt från Neanobell.

söndag 23 mars 2008



Två lyckliga barn, ett ägg var fyllt med godis! Eftersom Victor har vattenkoppor, fick Julia gå ut med påskbreven. Det blev en korg med godis o pengar! Efter äggen var tömda gav de sig ut, pulk o snowbord åkning väntade. Varför skulle snön komma nu? Vi har förnärvarande bilar utan vinterdäck! Det var ju ett sånt underbart vår väder förra helgen, mamma o jag var ute med Fay o Fanny på Bua hed.

Fördelen med att vi har varit hemma hela helgen, har varit att jag har rensat i mitt tygförråd. Har satt ut några annonser på Tradera, hoppas att någon annan har nytta av mina fynd!

Skall försöka att lägga in mina alster i dag som jag har sytt. Köpte bl a ett så fint rutigt tyg från Neanobelle, vilket har blivit en klänning av!

lördag 15 mars 2008

Här är en av våra första bilder på Fay vår älskade lilla IG! Eftersom hon är uppåtstående öron kan vi inte ställa ut henne, vilket i o f sig är ganska skönt. Men hon är vår lilla skönhet, en liten hund i stort format!

torsdag 6 mars 2008

I kväll går mina auktioner på Tradera ut, spännande!!!!! Skönt att få lätta lite på lagret, men måste inom kort rensa bland mina tyger! Har för mycket liggande som inte går åt, saknar inspiration! Vill bara köpa nya somriga tyger i läckra färger! Längtar efter sol o värme, tänk att för köra bil med ned cabbat tak o njuta av solen!